Çinlilerin 70 Hastalığa Çare Bulan Gizemli Formülü! Kaşık Kaşık Tüketenlerin Evine Ne Doktor, Ne Hastalık Giriyor
2 mins read

Çinlilerin 70 Hastalığa Çare Bulan Gizemli Formülü! Kaşık Kaşık Tüketenlerin Evine Ne Doktor, Ne Hastalık Giriyor

Meyan kökü, bilimsel adıyla Glycyrrhiza glabra, tatlı bir bitki köküdür ve genellikle “likirit” ya da “yer elması” olarak da anılır. Anavatanı Akdeniz ve Batı Asya olan bu bitki dünya çapında yetiştirilmektedir.

TATLANDIRICI OLARAK KULLANIMI

Meyan kökü, şekerden 30-50 kat daha tatlı olup likirit şekerleri gibi bazı şekerlemelerin yapımında kullanılır.

GELENEKSEL TIPTA KULLANIMI

Meyan kökü, boğaz ağrısı, mide ülseri, bronşit ve çeşitli cilt hastalıkları gibi sağlık sorunları için doğal bir tedavi olarak kullanılmıştır.

PROF. DR. AYSUN BAY KARABULUT’UN AÇIKLAMALARI

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, meyan kökünün birçok sağlık yararı olduğunu belirtti. Geleneksel tıpta kullanılan meyan kökünün özellikle öksürük, soğuk algınlığı, boğaz ağrısı gibi rahatsızlıkları hafifletmede etkili olduğunu söyledi.

MEYAN KÖKÜNÜN ÇEŞİTLİ FAYDALARI

Meyan kökü, tatlandırıcı olarak kullanıldığı gibi çaylarda, tütün ürünlerinde ve gıda takviyelerinde de kullanılır. Ayrıca cilt ve saç bakımında da etkilidir.

SAĞLIK YARARLARI

Meyan kökünün antiinflamatuar, antioksidatif, antiviral, antiülser, antikanser, antialerjenik ve antimikrobiyal özellikleri vardır. Bu özellikler sayesinde karaciğer rahatsızlıkları, mide ve bağırsak bozuklukları, ağız hastalıkları gibi birçok rahatsızlığa iyi gelir. Ayrıca diyabet hastalarının da kullanımına uygundur.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Klinik deneyler, meyanköküne hassasiyeti olan kişilerin ve özellikle hamileler ile yüksek tansiyonu olanların kullanımında dikkatli olmaları gerektiğini göstermektedir. Kontrolsüz kullanımı yan etkilere yol açabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir